http://hotface.gr/wp-content/uploads/2014/05/imagehandler.jpg

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ! ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΥΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ.

_kl Γράφει ο Ιπποκράτης

Η Ελλάδα καλώς ή κακώς βρίσκεται στην σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ, οικονομικά πλέον οι Γερμανοί κυρίως έχουν τον πρώτο λόγο, γεωπολιτικά ζωτικός χώρος της Δύσης  και φυσικά των ΗΠΑ στον χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Μια πραγματικότητα που πρέπει κατ΄αρχήν να κατανοήσουμε πως δεν είναι αστείο η διακυβέρνηση της χώρας και χρειάζεται  ικανός και διορατικός ηγέτης με σοβαρό ικανό επιτελείο και προσοχή όχι στην μετάβαση αλλά στην εξισορρόπηση των επιρροών με βάση τα Ελληνικά Εθνικά συμφέροντα και οφέλη κατά κύριο λόγο, για αρχή έστω, γιατί είναι πολύ δύσκολο να αποτινάξουμε τον «ζυγό». Υπάρχουν πολλές «πυθίες», απειλές προς όλους μην γελιόμαστε, για όσους πάνε κόντρα στο ρεύμα! Έχουμε δεθεί στο άρμα της Αμερικανό-Γερμανίας χωρίς να μας προσφέρει τίποτα ουσιαστικό αυτή μας η ομηρία και αγνοώντας την Ρωσία η οποία έχει επιστρέψει δυναμικά στο γεωπολιτικό-διπλωματικό και οικονομικό προσκήνιο. με τα Ρώσικα επενδυτικά κεφάλαια, τους εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες και την «διψασμένη» Ρώσσικη αγορά για Ελληνικά αγροτικά προ’ι’όντα και όχι μόνο να περιμένει, επειδή το επιθυμούν οι δυτικοί «φίλοι» μας. Πιστεύω ότι θέματα που άπτονται της γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής σημασίας  τα ελέγχει απόλυτα η Αμερική και δεν τα αφήνει για χειρισμό στην διακριτική ευχέρεια της Γερμανίας.

Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2014.  Το σημαντικότερο όλων είναι η αποχή που αγγίζει το 52% !

Τα τηλεφωνήματα πέφτουν βροχή. Κρυφές και φανερές συναντήσεις , εξωθεσμικά κέντρα , συνδυασμοί  συνομιλίες-συμφωνίες  που προσπαθούν να χαράξουν την πολιτική στρατηγική και στήριξη της κατρακύλας. Πολλοί εκ των στελεχών της συγκυβέρνησης μένουν εμβρόντητοι απο τα χαμηλά ποσοστά. Η Κυβέρνηση βλέπει οτι οι πολίτες τους έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική λιτότητας και ανεκπλήρωτων προεκλογικών υποσχέσεων ! Τους βλέπουν σαν πιόνια που εξυπηρετούν αντιλα’ι’κά συμφέροντα εκτός συνόρων,  μη μπορώντας να κάνουν κάτι για να βρουν λύσεις στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και οι Έλληνες.

Η Αντιπολίτευση χαμογελάει, με παγωμένο όμως χαμόγελο και με βαθύ σκεπτικισμό! Μετά την πύρρειο νίκη όπου με το ζόρι επικράτησε και με πεσμένα ποσοστά . Ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του νόμιζαν οτι θα εκαναν σχολικό περίπατο. Θα πρέπει να γνωρίζουν οτι η πολιτική αρένα δεν είναι παιδική χαρά.  Λα’ι’κίζει επικίνδυνα και υπόσχεται τα πάντα και σε όλους! Χωρίς ουσιαστική πολιτική και λύσεις στα προβλήματα της λαθρομετανάστευσης  και ασφάλειας , εξαγγέλοντας αυξήσεις  σε μισθούς και συντάξεις και μείωση της ανεργίας δίχως βάσεις  πρόγραμμα και πλάνο! Από πού  θα αντλήσει κεφάλαια και πόρους ; Δηλώνοντας αναδιαπραγμάτευση του απεχθούς μνημονίου και χρέους …,  τα οποία  αμφότερα πρέπει να καταγγελθούν !

Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να συσπειρωθεί, αν και τα πήγε αρκετά καλά και κάνει ώριμα και σταθερά βήματα μπροστά. Επίσης καταγγέλθηκαν πολλές περιπτώσεις «νοθείας» ή ελλιπούς λανθασμένης ενημέρωσης προς το υπουργείο. Αξίζει να αναφερθούν κάποιες περιπτώσεις : Εκλογικό Τμήμα 1022 (7ο Δημοτικό Διαμέρισμα): Από τις 77 ψήφους της Ελληνικής Αυγής που κατέγραψε επίσημα η εφορευτική επιτροπή, το υπουργείο ανακοίνωσε 36 ψήφους!  Δηλαδή «εξαφάνισαν» 41 ψήφους!  Εκλογικό Τμήμα 406 (4ο Δημοτικό Διαμέρισμα): Από 44 ψήφους το υπουργείο κατέγραψε 21! «Εξαφάνισαν» 23 Ψήφους. Εκλογικό Τμήμα 752 (6ο):»Εξαφάνισαν»  10 ψήφους – Εκλογικό Τμήμα 814 (6ο): «Εξαφάνισαν» 7 ψήφους – Εκλογικό τμήμα 40 (4ο): «Εξαφάνισαν» 6 ψήφους –  Εκλογικό τμήμα 466 (3ο):  «Εξαφάνισαν»7 ψήφους – Εκλογικό τμήμα 603 (5ο): «Εξαφάνισαν» 6 ψήφους – Εκλογικό τμήμα 908 (7ο): «Εξαφάνισαν» 4 ψήφους!  Αναφέροντας πως τα στοιχεία αυτά είναι ένα δείγμα και φανταστείτε τι έγινε σε εκλογικά κέντρα που δεν υπήρχε αντιπρόσωπος του Κόμματος! Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι άθλος τα τόσο ισχυρά ποσοστά που έλαβε,  ύστερα από τόσο πόλεμο και αποκλεισμό από τα μέσα ενημέρωσης, όπως επίσης τον φυλακισμό πολλών βουλευτών και του αρχηγού του κόμματος. Βλέπουμε ότι για την Χρυσή Αυγή υπάρχει γερή βάση πυρήνας και «ρεύμα».  Και όπως αποτυπώθηκε στα εκλογικά αποτελέσματα και στα ποσοστά που έλαβε φαίνεται οτι ο κόσμος δεν πείστηκε από τις κατηγορίες και τις προφυλακίσεις!

Πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν τα πρόσωπα και λιγότερο οι φίλια προσκείμενοι σχηματισμοί απ ότι αποδεικνύεται στις τοπικές δημοτικές εκλογές. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως και στις Ευρωεκλογές που ο κόσμος ψηφίζει καθαρά πολιτικά, εκεί λοιπόν θα μετρηθούν καθαρά οι δυνάμεις και η δυναμικότητα του κάθε κόμματος !  Υπομονή λοιπόν μέχρι την Κυριακή και  οψόμεθα.  Καλή ψήφο σε όλους.

 

 


Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει τους σχολιαστές και δεν εκφράζει την θέση και άποψη του site. Επίσης σας δίνετε βήμα να καταγγείλετε.. τα "στραβά και ανάποδα" για την εποικοδομητική συζήτηση και επίλυση των προβληματων. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Translate »