http://hotface.gr/wp-content/uploads/2016/05/imagehandler-5.jpg

Ο Ερντογάν «έφαγε» τον Νταβούτογλου και κάνει πλάκα

8.2

Αφού ο αρχηγός τον «αποκεφάλισε με ανάρτηση σε ένα blog

Απόφαση του να γίνει έκτακτο συνέδριο του ΑΚΡ στις 22 Μαΐου είπε ο «σουλτάνος» – «Από εμένα δεν θα ακούσετε κακό λόγο για τον Ερντογάν» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός

Σε επίδειξη ισχύος προχώρησε για άλλη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος με τους χειρισμούς του στην υπόθεση τουΑχμέτ Νταβούτογλου απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δικαίως τον έχουν χαρακτηρίσει ως «σουλτάνο». Μέσα σε πέντε ημέρες υποχρέωσε τον μέχρι πρότινο εκλεκτό του όχι μόνο να παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού αλλά και να αποσυρθεί πλήρως από την πολιτική σκηνή. Και μετά από όλα αυτά, μάλιστα, έκανε και πλάκα δηλώνοντας ότι ήταν απόφαση του ίδιου του Νταβούτογλου να «αποστρατευθεί».

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται την Πρωτομαγιά όταν έκανε την εμφάνισή του ένα blog με τον τίτλο «Pelican Brief». Ο συντάκτης του κειμένου υπογράφοντας ως «κάποιος που θα θυσίαζε την ψυχή του για τον ΑΡΧΗΓΟ» και επαναλαμβάνοντας τη λέξη «αρχηγός» 73 φορές εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Νταβούτογλου γράφοντας πως «ο τελευταίος προδότης -μια από τις περιπτώσεις που ένας από εμάς στράφηκε εναντίον μας- δεν είναι άλλος από τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Διότι ο ΑΡΧΗΓΟΣ τον ευλόγησε πριν δυο χρόνια με τη θέση του πρωθυπουργού, έχοντας μόνο δυο όρους: “να μην συνεργαστεί με τη Δύση και τους Δούρειους ίππους της” και “να ευνοήσει την προώθηση του προεδρικού αξιώματος”. 

Τα δύο θέματα αυτά εκτιμάται ότι μαζί με την πρόθεση του ΤΟύρκου πρωθυπουργού να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τους Κούρδους του ΡΚΚ, αποτέλεσαν την αφορμή για την καρατόμηση Νταβούτογλου ο οποίος αφενός καρπώθηκε την πρόσφατη συμφωνία για το προσφυγικό με την ΕΕ και αφετέρου αντιστάθηκε σφοδρα στην αλλαγή του Συντάγματος που ζητούσε ο Ερντογάν προκειμένου ο Πρόεδρος να αποκτήσει ακόμα περισσότερες εξουσίες.

Επισήμως η αυλαία για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας αναμένεται να πέσει στις 22 Μαΐου όποτε και θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Διαφάνειας (ΑΚΡ).

Νταβούτογλου: Από εμένα δεν θα ακούσετε κακή κουβέντα για τον Ερντογάν

Είναι τέτοια η ισχύς του Ταγίπ Ερντογάν ωστέ ακόμα και στην απολογιστικού χαρακτήρα ομιλία του μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΡ ο Αχμέτ Νταβούτογλου δεν είπε ούτε μισή αρνητική κουβέντα για τον Τούρκο Πρόεδρο.

«Η φιλία μου μαζί του δεν θα τελειώσει ποτέ. Από εμένα δεν θα ακούσετε κακή κουβέντα για τον Ερντογάν» είπε ο Νταβούτογλου ανακοινώνοντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις 22 Μαΐου.

Υποστήριξε ότι εκπλήρωσε όλες τις υποσχέσεις που έδωσε ως πρωθυπουργός κάνοντας ειδική αναφορά για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. «Θα με ρωτήσετε τότε «γιατί δεν είσαι ξανά υποψήφιος;» και εγώ θα σας απαντήσω ότι δεν θέλω να έχω μια θέση μετά από παζάρια» συμπληρωσε ο απερχόμενος Τούρκος πρωθυπουργός.

Ξεκαθάρισε τέλος ότι δεν παραιτείται από μέλος του κόμματος λέγοντας ότι «μέχρι τώρα ήμουν ο ηγέτης σας, τώρα θα είμαι ένας από εσάς». 

The Breakdown


8
8
8
8
9


Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει τους σχολιαστές και δεν εκφράζει την θέση και άποψη του site. Επίσης σας δίνετε βήμα να καταγγείλετε.. τα "στραβά και ανάποδα" για την εποικοδομητική συζήτηση και επίλυση των προβληματων. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Translate »