http://hotface.gr/wp-content/uploads/2016/01/city-of-diyabakir-in-east-central-turkey-1-1050x590.jpg

Στον πόλεμο βυθίζεται η Τουρκία – Πόλεις καίγονται και βομβαρδίζονται (βίντεο)

8.2

Αμείωτες μαίνονται οι άγριες μάχες μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων πολιτοφυλάκων του YPS στις εξεγερμένες κουρδικές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν.

kurdistan-630x400

Τον Αύγουστο του 2015 πολλές κυρίως κουρδικές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας ανακήρυξαν την «αυτοκυβέρνησή» τους, πράγμα που προκάλεσε την οργή της Άγκυρας.

Δεκάδες κουρδικής καταγωγής δήμαρχοι, που συντάχθηκαν με την «αυτοκυβέρνηση», συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές ενώ στις «αυτοκυβερνούμενες» πόλεις κηρύχθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας και επενέβη ο τουρκικός στρατός για να καταπνίξει την κουρδική αντίσταση.

Από τότε μέχρι σήμερα, 9 μήνες μετά, ο τουρκικός στρατός αδυνατεί να ελέγξει τις πόλεις που υπερασπίζονται όχι έμπειροι αντάρτες του PKK αλλά εθελοντές Κούρδοι νεολαίοι, που έχουν συστήσει τις πολιτοφυλακές YPS, οπλισμένοι με τουφέκια, πιστόλια και λίγα αντιαρματικά.

Απέναντί τους οι Τούρκοι επιτίθενται πάνοπλοι, με άρματα μάχης, ελικόπτερα και πυροβολικό.

yuksekova1Ερειπωμένες κατοικίες στην κυρίως κουρδική πόλη Γιουκσέκοβα.

Εκατοντάδες χιλιάδες Κούρδοι (Τούρκοι πολίτες) έχουν υποχρεωθεί σε εσωτερική μετανάστευση εξαιτίας του πολέμου, γινόμενοι πρόσφυγες μέσα στην ίδια τη χώρα τους, ενώ το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας σκοτώνει αμάχους και ισοπεδώνει ολόκληρες κουρδικές συνοικίες δίχως να δίνει λογαριασμό διεθνώς σε κανέναν.

Μέχρι στιγμής ο τουρκικός στρατός και η τουρκική αστυνομία έχουν σκοτώσει 338 αμάχους, Κούρδους τουρκικής υπηκοότητας, και έχουν αναγκάσει 355.000 ανθρώπους, κυρίως κουρδικής καταγωγής, να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Μεταξύ των 338 νεκρών Κούρδων αμάχων συμπεριλαμβάνονται 78 παιδιά, 69 γυναίκες και 30 ηλικιωμένοι άνω των 60 ετών.

Το ίδιο τουρκικό καθεστώς έχει κλείσει τέσσερις εφημερίδες, ένα πρακτορείο ειδήσεων, 20 τηλεοπτικοί σταθμοί έπαψαν να εκπέμπουν δορυφορικά και διαδικτυακά, με την κατηγορία ότι μετέδιδαν «προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας».

Δεκάδες κουρδικές ιστοσελίδες και εκατοντάδες λογαριασμοί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κλείσει για λόγους «εθνικής ασφαλείας».

1.845 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πολλοί δημοσιογράφοι, κατηγορούνται από την τουρκική δικαιοσύνη για «ασέβεια» ή «προσβολή» στο πρόσωπο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αρκετοί έχουν ήδη φυλακιστεί.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, 33 δημοσιογράφοι είναι φυλακισμένοι στις τουρκικές φυλακές, οι περισσότεροι εξ αυτών κουρδικής καταγωγής.

Βίντεο που αναρτώνται από ανεξάρτητες ειδησεογραφικές πηγές στο διαδίκτυο αποκαλύπτουν τον πόλεμο που μαίνεται μέσα στην Τουρκία.

Στο πρώτο βίντεο βλέπετε το τουρκικό πυροβολικό και άρματα μάχης να βομβαρδίζουν το Σιρνάκ:

Στη Νίσιβη, στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, τουρκικά τανκς σφυροκοπούν την πόλη. Υπενθυμίζουμε ότι τους αντιστέκονται νεολαίοι οπλισμένοι με καλάσνικοφ.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπετε εικόνες μέσα από την κυρίως κουρδική πόλη Γιουκσέκοβα, όπως την έχει ισοπεδώσει ο τουρκικός στρατός:

Ακόμα ένα βίντεο από το Σιρνάκ, με πολυκατοικίες να ανατινάζονται από τουρκικά πυρά:

The Breakdown


8
8
8
8
9


Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει τους σχολιαστές και δεν εκφράζει την θέση και άποψη του site. Επίσης σας δίνετε βήμα να καταγγείλετε.. τα "στραβά και ανάποδα" για την εποικοδομητική συζήτηση και επίλυση των προβληματων. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Translate »