http://hotface.gr/wp-content/uploads/2016/09/prrr-708_1.jpg

Αυξάνονται οι λαθροεισβολείς- λαθρομετανάστες, λιγοστοί οι πρόσφυγες! Σε σπίτια και ξενοδοχεία.. Τούς σπιτώνουν σε σπίτια από κατασχέσεις Ελλήνων!

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι τουριστικοί φορείς των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με αφορμή τον διαγωνισμό της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τη μίσθωση δωματίων σε ξενοδοχεία για τους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες. 

newego_large_t_420_55046527_type13145

Οι Ενώσεις Ξενοδόχων διαφωνούν σφόδρα και προσπαθούν να αποτρέψουν τα μέλη τους από την κατάθεση προσφορών, θεωρώντας πως αυτό θα πλήξει τον τουριστικό χαρακτήρα των νησιών. Δεν έχουν ωστόσο τη δυνατότητα να επιβάλουν απαγόρευση σε όσους θελήσουν να καλύψουν μέρος των απωλειών που είχαν κατά τη θερινή σεζόν και περιορίζονται σε οδηγίες, συμβουλές αλλά και? προειδοποιήσεις.

Η προκήρυξη του ελληνικού γραφείου της Υπατης Αρμοστείας, που βρίσκεται στον «αέρα», καλεί τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων να αποστείλουν τις προσφορές τους έως τις 21/12. Η μίσθωση θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο, με δίμηνες συμβάσεις, που θα μπορούν να ανανεώνονται, ενώ τους δίνεται η δυνατότητα να εξαιρέσουν την τουριστική περίοδο Απριλίου – Οκτωβρίου. Οι μονάδες θα έχουν ως ελάχιστο όριο 30 κλίνες και θα παρέχουν θέρμανση, υπηρεσίες καθαριότητας και τρία γεύματα ημερησίως, προσαρμοσμένα στις διατροφικές συνήθειες των λαθρομεταναστων και προσφύγων.

 

Η Ενωση Ξενοδόχων Λέσβου είχε καλέσει τα μέλη της να κλείσουν τα αυτιά τους στις «σειρήνες». «Είμαστε και θα παραμείνουμε τουριστικός προορισμός. Δεν θα γίνουμε προσφυγικός» τόνισε στο «Εθνος» ο πρόεδρός της, Περικλής Αντωνίου, διευκρινίζοντας πάντως πως «δεν μπορούμε να αποτρέψουμε κάποιον συνάδελφο που θα επιλέξει να δώσει τα δωμάτιά του στους  «πρόσφυγες» αντί να του τα πάρει η τράπεζα». Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη τρία καταλύματα του νησιού φιλοξενούν λαθρομετανάστες και πρόσφυγες στο πλαίσιο άλλων προγραμμάτων και κάποιοι ξενοδόχοι το σκέφτονται. «Εμαθα πως ένας θέλει να μπει, με τον όρο να διατηρηθεί η ανωνυμία του για να μην υποστεί την κατακραυγή του περίγυρου» είπε ο κ. Αντωνίου.

Ανάλογη σύσταση έχει απευθύνει στα μέλη της και η Ενωση Ξενοδόχων Χίου, όπου δύο ξενοδοχεία φιλοξενούν ήδη λαθρομετανάστες και πρόσφυγες. «Τους είπαμε πως με τον τρόπο αυτό απαξιώνουν τόσο το δικό τους κατάλυμα όσο και το νησί συνολικά, ως προορισμό. Επιπλέον, πιστεύουμε πως αν βολευτούν  στα ξενοδοχεία θα έρθουν άλλοι τόσοι» είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Χίου, Γιώργος Μισετζής, και προσέθεσε: «Η αρνητική δημοσιότητα μας απαξιώνει. Ηδη ξέρουμε πως την ερχόμενη σεζόν δεν θα υπάρχει ούτε μία πτήση εξωτερικού απευθείας στη Χίο».

Στη Σάμο, η Ενωση Ξενοδόχων έχει ζητήσει επίσης από τα μέλη της σε αυστηρό τόνο να μην καταθέσουν προσφορές. «Η Σάμος είναι τουριστικός προορισμός. Δεν έχουμε καμία σχέση με την Υπατη Αρμοστεία» είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρός της, Κωνσταντίνος Κυριαζής, και προσέθεσε: «Οι τουριστικοί πράκτορες μας έχουν πει πως πρέπει να αποφασίσουμε αν θα προσανατολιστούμε προς τους πρόσφυγες ή προς την προσέλκυση τουριστών. Ακόμη κι ένα ξενοδοχείο να φιλοξενήσει πρόσφυγες, θα υπάρξει πρόβλημα με τις άλλες μονάδες της περιοχής».

 

Δεκάδες  λαθρομετανάστες έχουν βρει καταφύγιο στο κάτω κάστρο της Μυτιλήνης, προσπαθώντας να προφυλαχθούν από το κρύο και τη βροχή
Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν βρει καταφύγιο στο κάτω κάστρο της Μυτιλήνης, προσπαθώντας να προφυλαχθούν από το κρύο και τη βροχή

 

Από Αφρική και… Τζαμάικα
Μια αξιοσημείωτη, όσο και ανησυχητική αλλαγή στις προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές δείχνουν τα στοιχεία της εθνικής καταγωγής όσων έφτασαν το Σαββατοκύριακο στη Λέσβο.

Οπως προκύπτει, οι 107 από τους 124 ήταν Αφρικανοί λαθρομετανάστες, γεγονός που γεννά ανησυχία για πιθανή στροφή του ρεύματος από τη «μαύρη» ήπειρο μέσω της τουρκικής «οδού», λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών στη Μεσόγειο.

Μόλις 2 από τους εισερχόμενους ήρθαν από τη Συρία, 10 από το Ιράκ, 1 από το Αφγανιστάν, ενώ ανάμεσά τους ήταν και ένας από την… Τζαμάικα, καθώς και ένας Τούρκος που ζήτησε άσυλο. 

ΒΑΡΙΑ «ΚΑΜΠΑΝΑ» ΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ

Σε φυλάκιση 63 ετών και χρηματική ποινή 400.000 ευρώ καταδικάστηκε χθες από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μυτιλήνης Τούρκος διακινητής, που συνελήφθη πέρυσι σε ακτή νότια της Μυτιλήνης.

 


Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει τους σχολιαστές και δεν εκφράζει την θέση και άποψη του site. Επίσης σας δίνετε βήμα να καταγγείλετε.. τα "στραβά και ανάποδα" για την εποικοδομητική συζήτηση και επίλυση των προβληματων. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Translate »