http://hotface.gr/wp-content/uploads/2017/06/imagehandler-4-1.jpg

«ο Αλλάχ είναι μεγάλος» φώναξε ο βομβιστής στις Βρυξέλλες πριν τον εξουδετερώσουν

Γλιτώσαμε τα χειρότερα, δήλωσε ο υπ. Εσωτερικών υπονοώντας ότι ο τρομοκράτης είχε πάνω του περισσότερα εκρηκτικά – Πληροφορίες ότι ζούσε στο Μολενμπέκ – «Είναι τρομοκρατική επίθεση» ανακοίνωσε η εισαγγελία

Ο τρόμος επέστρεψε στις Βρυξέλλες το βράδυ της Τρίτης όταν ένας άνδρας ενεργοποίησε εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο σταθμό των τρένων στην Grand Place.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, μάλιστα, πριν να ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά ο αγνώστων στοιχείων τρομοκράτης φώναξε στα αραβικά «Αλλάχ ακμπάρ» (σ.σ. ο Αλλάχ είναι μεγάλος).

Βελγικά μέσα μεταδίδουν την πληροφορία ότι ο – κατά τις περιγαραφές αυτοπτών μαρτύρων – περίπου ηλικίας 30 ετών άνδρας ονομάζεται Οσάμα και  ζούσε στο Μολενμπέκ μια περιοχή που έχει συνδεθεί με τους δράστες των τρομοκρατικών υποθέσεων σε Παρίσι και Βρυξέλλες την τελευταία διετία.

Κατά πληροφορίες από δικαστικές πηγές δεν είχε απασχολήσει τις βελγικές αρχές για υποθέσεις τρομοκρατίας αλλά είχε φάκελο για άλλου είδους αδικήματα, όπως μετέδωσε η De Tijd.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου, Ζαν Ζαμπόν, είχε δηλώσει ότι οι αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα του δράστη καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «αν δεν γνωρίζαμε την ταυτότητά του, τότε ποιος ο λόγος να κάνουμε έρευνες κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος»

«Κατέβηκα στον σταθμό. Κάποιος έκανε φασαρία. Τελικά φώναξε «Αλλάχ ακμπάρ» και ενεργοποίησε τα εκρηκτικά που είχε σε μια βαλίτσα» περιέγραψε τη στιγμή της επίθεσης ένας εργαζόμενος στον σταθμό.

«Εγώ βρισκόμουν πίσω από έναν τοίχο όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Δεν ήταν πολύ μεγάλη αλλά ο αντίκτυπός της ήταν πολύ μεγάλος. Ο κόσμος άρχιζε να τρέχει να ξεφύγει» πρόσθεσε ο ίδιος άνδρας.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας μάλιστα τράβηξε μια φωτογραφία στην οποία φέρεται να απεικονίζεται η φλόγα που προκλήθηκε από την πυροδότηση των εκρηκτικών του τρομοκράτη.

Καπνός γέμισε τον σταθμό μετά την έκρηξη

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας αφού ανακοίνωσε ότι ο τρομοκράτης είναι νεκρός πρόσθεσε ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση προσθέτοντας ότι ο δράστης εξουδετερώθηκε από τους στρατιώτες που βρέθηκαν στο σταθμό αμέσως μετά την έκρηξη.

Βελγικά ΜΜΕ μεταδίδουν, επίσης, ότι πεποίθηση των εισαγγελέων είναι πως ο άνδρας είχε βόμβα με καρφιά η πυροδότηση της οποίας απέτυχε.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε εμμέσως ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου, Ζαν Ζαμπόν, δηλώνοντας το πρωί της Τετάρτης ότι «γλιτώσαμε τα χειρότερα» υπονοώντας ότι ο τρομοκράτης είχε πολύ περισσότερα εκρηκτικά πάνω του τα οποία όμως δεν κατάφερε να πυροδοτήσει. Πιθανότατα γι’ αυτό η σορός του απομακρύνθηκε μετά από ώρα προκειμένου πρώτα οι πυροτεχνουργοί να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος κίνδυνος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Libre ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ηλικίας περίπου 30 ετών, πριν να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά επιχείρησε να τραβήξει την προσοχή των στρατιωτών που βρίσκονταν μέσα στο σταθμό στο πλαίσιο των αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση τον Μάρτιο του 2016 με στόχο τότε το αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας και τον σταθμό του Μαελμπέκ.


Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει τους σχολιαστές και δεν εκφράζει την θέση και άποψη του site. Επίσης σας δίνετε βήμα να καταγγείλετε.. τα "στραβά και ανάποδα" για την εποικοδομητική συζήτηση και επίλυση των προβληματων. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Translate »